Fortis/Ageas Transactie

Verschenen op 20 juni 2017

! Waarschuwing: u bent op de website van van de Put & Co Privaatbankiers ! Deze website is niet gerelateerd aan Forits, Ageas of belangenorganisaties !

Kennisgeving aan al onze klanten die Fortis/Ageas aandelen in bezit hadden in 2007/2008.

Op vrijdag 16 juni 2017 heeft het Gerechtshof van Amsterdam de Fortis-transactie, die werd afgesloten tussen Ageas, Stichting FORsettlement en de belangenorganisaties (VEB, Stichting Investor Claims Against Fortis (SICAF), Stichting FortisEffect en Deminor werd afgesloten), voorlopig geweigerd.

Deze transactie werd niet bindend verklaard voor verschillende redenen, waarvan de volgende de belangrijkste blijken te zijn:

  • Het onderscheid tussen de Actieve en Non-Actieve aandeelhouders wat de voorgestelde compensatie betreft;
  • De rechtstreekse vergoeding van belangenorganisaties (VEB, SICAF, Stichting Fortis Effect en Deminor);
  • De stroom van vergoedingen via de belangenorganisaties;
  • De omvang van de kwijting verleend door de aandeelhouders ten opzichte van de betrokken gebeurtenissen.

Het Gerechtshof van Amsterdam laat de mogelijkheid toe aan de partijen om vóór 17 oktober 2017 een gewijzigde transactie voor te stellen.

VAN DE PUT & CO Privaatbankiers wenst aan haar klanten te communiceren dat, als en wanneer door het Gerechtshof van Amsterdam, een nieuwe transactie bindend verklaard zou worden, de Bank proactief zal communiceren met de betrokken klanten en waarschijnlijk de mogelijkheid zal aanbieden aan haar klanten om de gehele procedure van recuperatie in hun naam te verwerken.

Op dit moment lijkt het niet nodig voor klanten om andere maatregelen te ondernemen, noch bij de Bank, noch bij derden.

Voor meer informatie over de voorlopige beslissing van het Gerechtshof van Amsterdam, kunt u terecht op deze website en/of op deze.